Πως προέκυψε το δαγκωμένο μήλο της Apple

Η Apple αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της γίνονται ανάρπαστα και σπάνε κάθε ρεκόρ πωλήσεων! Η Apple φημίζεται για το υπέροχο design της και χιλιαδες χρήστες της εταιρείας έχουν λατρέψει το δαγκωμένο μήλο που βρίσκεται στο πίσω μέρος των συσκευών της.
Πως προέκυψε όμως αυτό το δαγκωμένο μήλο; Φήμες θέλουν το δαγκωμένο μήλο στο πίσω μέρος των συσκευών της Apple να προέρχεται από την τραγική ιστορία του Alan Turing, ενός ανθρώπου που λέγεται ότι έθεσε τις βάσεις των σημερινών υπολογιστών. Ο Alan Turing προσπάθησε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου να κάνει έρευνες ώστε να κατανοήσει την τεχνητή νοημοσύνη των υπολογιστών. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερε και έλυσε κωδικούς γρίφους των Γερμανών. Δυστυχώς το 1954 αυτοκτόνησε και ποτέ δεν αναγνωρίστηκε το έργο του. Ο Turing επέλεξε να αυτοκτονήσει κάνοντας μια ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο, το οποίο έφαγε και στη συνέχεια πέθανε. Έτσι, θέλησαν να τον τιμήσουν δίνοντας στην Apple το σήμα του δαγκωμένου μήλου.


http://whos.gr

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © 2011-2012 NewMagazine 1 All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks